Plante ornamentale

Plante ornamentale

Daca doriti ca gradina dumneavoastra sa devina un colt de rai in fiecare anotimp al anului, sa va bucure privirea si sa va ofere un mijloc de relaxare dupa stresul acumulat din cauza grijilor cotidiene, va invitam sa vizitati magazinul nostru, de unde puteti alege cele mai frumoase si exotice plante ornamentale.

Plante ornamentale

Atat pentru familie cat si pentru oaspetii dumneavoastra, gradina amenajata cu plantele pe care noi vi le oferim va fi o adevarata bijuterie, care va uimi prin frumusetea ei, in orice perioada, indiferent de anotimp. Florile si frunzele care o vor invada vor crea un adevarat caleidoscop de nuante si culori si va fi o atractie pentru cunostinte si prieteni.

 

Tuia, o vedeta printre plante ornamentale

Pentru un aspect deosebit al gradinii dumneavoastra, puteti planta puieti de tuia, o specie de plante ornamentale care isi are originea in America de Nord si Asia. Oferta noastra contine mai multe specii ale acestui arbust, deosebit de estetic si chiar functional.

Plante ornamentale

Denumita si arborele vietii, tuia face parte din familia coniferelor, foarte apreciat in ultima vreme la noi si pentru faptul ca, prin tunderea repetata a coroanei, devine o prezenta spectaculoasa prin formele sale spiralate sau geometrice, in functie de dorinta proprietarului. Magazinul nostru dispune de cateva specii de tuia, care se diferentiaza intre ele din anumite puncte de vedere, dar au in comun estetica deosebita pe care o pot crea intr-o gradina sau intr-un parc.

Plante ornamentale

Puteti construi un gard viu dintr-o specie de tuia pe care noi o cultivam in pepiniera, Thuja plicata, cunoscuta si sub denumirea Gigantul verde, care creste circa 50 cm in fiecare an si poate atinge, la maturitate, inaltimea de 7 metri.

Plante decorative parfumate

Multe din plantele decorative sunt alese nu doar pentru aspectul lor ci si pentru mirosul deosebit de frumos pe care il emana. De exemplu, lavanda este des cultivata pentru parfumul sau placut si nu doar cu scopul recoltarii uleiului atat de folosit in industria cosmetica. Trandafirii reprezinta un alt tip de floare care este atat de admirata pentru parfumul ei.

Plante ornamentale

O plimbare printr-o gradina de trandafiri este un adevarat rasfat pentru simturi, iar senzatia de relaxare este de-a dreptul fascinanta. Unele plante decorative produc arome care s-au dovedit a fi adevarate beneficii in combaterea daunatorilor cum ar fi mustele, tantarii sau furnicile, cum este, de exemplu Ageratum, cunoscuta sub denumirea populara de pufuleti, care este o adevarata metoda naturala de respingere a tantarilor.

Plante ornamentale